De Bodega Dinastia Gremart


Dinastia Gremart

In de provincie Aragón in het noorden van Spanje, aan de grens met Frankrijk, bevinden zich de wijngaarden omringd door steeneiken, rosemarijn, dille en een verscheidenheid aan aromatische bloemen.


Het Terroir

De aarde is uitermate geschikt voor wijnbouw omdat het arm is aan organische stoffen. De bodem bestaat uit rood-bruine kalksteen op een losse, rotsachtige ondergrond met grote hoeveelheden kalk en, op sommige plaatsen, lei en alluviale bodems.

De wijngaarden bevinden zich op 750 meter hoogte, gesitueerd op hellingen die voornaamlijk op het midden van de dag volop in de zon staan. In het midden van een afgelegen bos, het speciale microklimaat en de gemiddelde leeftijd van de wijnranken is hoger dan 30 jaar maakt dat de wijnen karakter hebben, krachtig en smaakvol.


Behandeling

Tijdens de verzorging van de grond worden bewezen ecologische technieken toegepast.
Er wordt gebruik gemaakt van goene messtoffen, er worden planten gezaaid tussen de wijnranken die in het voorjaar worden gemaaid en vermengd met organisch materiaal die lang gecomposteerd zijn.


Bereiding

De eerste gisting vindt plaats in inox vaten met temperatuurcontrole. De tweede gisting (malolactische gisting) vindt plaats in groote eikenhouten vaten van 25.000 liter inhoud.

Het dagelijkse proeven en een zeer nauwkeurige micro analyse helpen bij het bepalen waneer de wijn klaar is om uit de vaten te halen. Bij het zuiveren van de wijn worden natuurlijke producten gebruikt zoals geklutst eiwit. .
Eenmaal gebotteld worden de flessen naar onze oude ondergrondse bodega uit de 18e eeuw gebracht. tot het moment ze op pallets geladen worden om verkocht te worden.

Legitimo Gremart 1955