Aanbevolen Wijn


Ribera del Duero

 

Viña Eremos 2003 is een vondst uit Spanje's topwijngebied: de Denominación Ribera de Duero, die werelds Rolls Royce onder de wijnen voortbrengt.
De bodega Páramo Arroyo componeert drie gedistingeerde wijnen die bewijzen dat ecologische wijn ook heel lekker kan zijn en kwalitatief niet onder doet aan de grote wijnen uit deze kwaliteitsstreek.

De jonge wijn "Viña Eremos" is er in twee varianten, een heerlijk fruitige jaarwijn wijn die heel zuiver en vol van smaak is.
Echt puur uit 100% Tinta del País druiven. De tweede wijn "Viña Eremos 2003 Barrica" heeft 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Beide wijnen kunnen nog geruime tijd op de fles rijpen en zullen er in smaak op vooruitgaan.

De Eremos wijnen komen van de eigen ecologische wijngaarden van de bodega Paramo Arroyo. Ze worden op klassieke wijze met de hand in manden geoogst. Dit wordt nog zo gedaan om de vruchten zoveel mogelijk onbeschadigd te kunnen gebruiken om optimale kwaliteitswijnen te bereiken.

Van dezelfde bodega is er ook een lang gerijpte wijn: "Eremus Crianza 2001"
Eremus Crianza heeft 15 maanden gerijpt op vaten van Frans en Amerikaans eikenhout. De crianza heeft hierdoor een uitgebreid scala aan intense aroma's: geroosterd eiken, zoethout, bosbessen, framboos en tabak. De volle wijn heeft een lange aangename fruitige nasmaak, is heel verleidelijk in geur, met veel vanille, een tikkeltje zoet, mooie kersen. De fraaie tannines zorgen voor een aangenaam fris zuur, maakt de wijn stevig en geconcentreerd.
Om de wijn goed tot zijn recht te laten komen is het aan te raden hem te decanteren in een karaf.

 

Viña Eremus