<- terug

“Roble” of ook wel Viña Eremos 2004, 6 meses en barrica


Viña Eremos Roble

heeft 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. 'Roble' betekent in het Spaans: eikenhout. Dit geeft aan dat de jonge wijn een korte, meestal minstens 1 maand rijping heeft ondergaan, in tegenstelling tot het type 'joven', hetgeen letterlijk jong betekent, en wijnen betreft die helemaal geen rijping op hout hebben ondergaan.

2004 Vina Eremos "Roble" Barrica 6 meses, Ribera del Duero D.O.

Donker volrood; in geur mooi kruidig met rood fruit; ook in smaak kruidigheid met een rijpe sappigheid. De wijn is rond, dik en vlezig in de smaakbeleving , dankzij de zachte, rijpe tanninestructuur. De korte houtrijping heeft de wijn afgerond en er heerlijke kruidige aroma´s aan toegevoegd.

Gemaakt voor 100% van de Tinta del País. Volledig met de hand geplukt. Vergist in roestvast stalen tanks gedurende 18 dagen. Na de gisting rijpt de wijn 6 maanden in eikenhouten vaten.

De korte houtrijping heeft de wijn afgerond en er sensationele kruidige aroma's aan toegevoegd, die de wijn een aangenaam karakter verschaffen met een evenwichtige, goed fruitig, lang en complexe afdronk.

Serveren op 15-17°C

Lekker bij diverse vleesgerechten (met name lamsvlees), diverse kazen, pizza.
Een zeer representatieve wijn
.

 

Korte samenvatting: Druiven: Tinta del País(Tempranillo) Vinificatie/opvoeding: Op roestvrijstaal, 18 dagen maceratie, temperatuurcontrole Terroir: Licht en zanderig met keien over klei,  kalksteen met hier en daar wat kalk Rijping: 6 maanden op eikenhouten vaten Gecertificeerd: Biologisch /CAECyl
Aantal flessen per doos: 12

Kleur: Rood


Smaaktype: Vol en rijk.
Op zijn lekkerst: Midden 2007 - eind 2010.
 Etiket Viña Eremos Roble