Deze wijnen komen uit de Spaanse regio Ribera del Duero D.O. en zijn gemaakt van 100% organische Tinta del País druiven.

Viña Eremos is er in twee varianten:

Viña Eremos 2006 een heerlijk fruitige jaarwijn die heel zuiver en vol van smaak is. Echt uit pure Viña Eremos 2006

100% Tinta del País druiven van wijnstokken tussen de 2 en 50 jaar oud. Een duidelijk onderscheidende jonge rode wijn uit Spanje's topwijngebied, de Denominación Ribera de Duero.


Aangenaam fraaie wijn met de nodige reserves. Helder paars-rood van kleur. Verleidelijke, zachte geur, fruitig met duidelijke indrukken van bramen, frambozen, kersen en bessen. Sappige, fruitige smaak, en mooie tannines.

Elegant-volle frisse inzet. Met in de smaak fruit, prettige balans tussen zuur- en zoetcomponenten.
Mineralige, levendige smaak. Dorstlessend. Heerlijk fruitig

Serveren op 15-17°C

 

Lekker bij diverse vleesgerechten (met name lam), diverse kazen, pizza.

Een zeer representatieve wijn.

 

Korte samenvatting:

Druiven                      Tinta del País(Tempranillo)

Vinificatie/opvoeding Op roestvrijstaal, 18 dagen maceratie, temperatuurcontrole

Terroir                        Licht en zanderig met keien over klei,  kalksteen met hier en daar  wat kalk

Gecertificeerd:             Biologisch /CAECyl
Aantal flessen per doos 12

Kleur                          Rood

Smaaktype                  Vol en rijk

Op zijn lekkerst          Midden 2007 - eind 2009


 “Roble” of ook wel Viña Eremos 2004, 6 meses en barricaViña Eremos Roble

heeft 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. 'Roble' betekent in het Spaans: eikenhout. Dit geeft aan dat de jonge wijn een korte, meestal minder dan 1 maand, rijping heeft ondergaan, in tegenstelling tot het type 'joven', hetgeen letterlijk jong betekent, en wijnen betreft die helemaal geen rijping op hout hebben ondergaan.

2004 Vina Eremos "Roble" Barrica 6 meses, Ribera del Duero D.O.

 

Donker volrood; in geur mooi kruidig met rood fruit; ook in smaak kruidigheid met een rijpe sappigheid. De wijn is rond, dik en vlezig in de smaakbeleving , dankzij de zachte, rijpe tanninestructuur. De korte houtrijping heeft de wijn afgerond en er heerlijke kruidige aroma´s aan toegevoegd

 

Gemaakt voor 100% van de Tinta del País. Volledig met de hand geplukt. Vergist in roestvast stalen tanks gedurende 18 dagen. Na de gisting rijpt de wijn 6 maanden in eikenhouten vaten.

 

De korte houtrijping heeft de wijn afgerond en er sensationele kruidige aroma's aan toegevoegd, die de wijn een aangenaam karakter verschaffen met een evenwichtige, goed fruitig, lang en complexe afdronk.

 

Serveren op 15-17°C

 

Lekker bij diverse vleesgerechten (met name lamsvlees), diverse kazen, pizza.
Een zeer representatieve wijn.

 

Korte samenvatting:

Druiven                      Tinta del País(Tempranillo)

Vinificatie/opvoeding Op roestvrijstaal, 18 dagen maceratie, temperatuurcontrole

Terroir                      Licht en zanderig met keien over klei,  kalksteen met hier en daar wat kalk

Rijping:                       6 maanden op eikenhouten vaten

Gecertificeerd:             Biologisch /CAECyl
Aantal flessen per doos 12

Kleur                          Rood

Smaaktype                   Vol en rijk

Op zijn lekkerst          Midden 2008 - eind 2010

Van dezelfde bodega is er ook een lang gerijpte wijn:
Eremus Crianza 2003

Eremus Crianzadie 15 maanden gerijpt is op vaten Frans en Amerikaans eikenhout. Eremus Crianza 2003 heeft hierdoor een uitgebreid scala aan intense aroma's: geroosterd eiken, zoethout, bosbessen, framboos en tabak. De volle wijn heeft een lange aangename fruitige nasmaak, is heel verleidelijk in geur, met veel vanille, een tikkeltje zoet, mooie kersen. De fraaie tannines zorgen voor een aangenaam fris zuur, maakt de wijn stevig en geconcentreerd.
Om de wijn goed tot zijn recht te laten komen is het aan te raden hem te decanteren in een karaf.

Serveren op 17-18°C

Lekker bij uitgebreid dineren, bij diverse vleesgerechten (met name lamsvlees), stoofschotels, diverse kazen.

Een zeer representatieve wijn.

 

 

Korte samenvatting:

Druiven                      Tinta del País(Tempranillo)

Vinificatie/opvoeding Op roestvrijstaal, 18 dagen maceratie, temperatuurcontrole
Rijping:                       15 maanden op eikenhouten vaten

Terroir                        Licht en zanderig met keien over klei,  kalksteen met hier en daar  wat kalk

 

Aantal flessen per doos   6

 

Kleur                           Rood

Smaaktype                    Zacht, vol en rijk

Op zijn lekkerst          Midden 2008 - eind 2011

Al deze wijnen kunnen nog geruime tijd op de fles rijpen en zullen er in smaak op vooruitgaan.


 

De Bodega:

Bodega Hnos. Páramo Arroyo is een naar Spaanse maatstaven kleine (35 ha) bodega, die sinds 1998 zelf de eigen druiven (Tinta del País, Tinta Fina of Tempranillo allemaal benamingen voor dezelfde druif) verwerkt. Waar Vader Páramo voorheen de druiven van het landgoed aan de grote bodega's verkocht, wilden zijn kinderen het anders doen. De serieuze en punctuele familie, wil alles in eigen beheer houden en bewijzen dat je met organische landbouw wijnen kan maken die zich kunnen meten met de grote wijnen uit deze kwaliteitsstreek.

Toen vader Páramo af wilde gaan bouwen en zijn zoon en dochters vroeg wie er voor de wijngaarden wilde zorgen stelde Teresa, de oudste dochter, voor het heel anders te doen als tot dan aan toe en heel anders dan alle andere bodega’s uit de streek. Alle kinderen hadden gestudeerd een hebben goede banen. Geen van hen was afhankelijk van de inkomsten van de bodega. Dochter Lina is agrarisch ingenieur en enoloog. Ze had genoeg studies gezien die haar er van overtuigden dat op de wijngaarden van de familie wijnteelt bedreven kon worden met technieken die geen of nauwelijks weerslag hebben op het ecosysteem en gebruik maken van de aanwezige natuurlijke bronnen. Op deze manier wordt de grond vruchtbaarder en wordt vervuiling van de grond en water voorkomen, omdat men geen gebuik maakt van kunstmatige meststoffen of pesticiden.

 

Na een paar jaar toen ze de techniek onder de knie hadden en de grond gezuiverd was werd het ecologisch landbouw certificaat aangevraagd. Sinds 2003 maakt de bodega indrukwekkende wijnen die vader Páramo van zijn laatste twijfels afhielpen.

 

Pa houdt zich nu een beetje op de achtergrond en helpt soms mee in de wijngaard, dochter Lina maakt de wijn, zus Teresa houdt zich met de verkoop bezig. Er wordt strikt (gecontroleerd) biologisch gewerkt, met de hand geplukt, de druiven in kleine manden vervoerd om beschadiging te voorkomen. Trossen worden bij binnenkomst in kelder nogmaals geselecteerd, bij de vinificatie worden druifeigen-gisten gebruikt, de gisting onder  temperatuurcontrole duurt 18 dagen, opvoeding vindt plaats op roestvrij staal niet op hout, zwavelgehalte (vrij en totaal) van de wijnen is laag en vèr beneden het maximaal toegestane.